Organizmo atsparumui didinti svarbūs vitaminai ir mineralai
C vitamino šaltiniai:
švieži citrusiniai vaisiai, erškėtuogės ir šaltalankio uogos; rauginti
kopūstai, brokoliai, žiediniai kopūstai, pomidorai, paprika, bulvės,
špinatai, petražolės, javų ir sojos daigai.
A vitamino šaltiniai:
paukštiena; jūros žuvys; kiaušiniai, pienas ir jo gaminiai; sviestas ar
kokybiškas minkštas margarinas, geltoni ir oranžiniai vaisiai bei
daržovės (pvz., morkos, paprika, bananai, persikai, abrikosai).
B6 vitamino šaltiniai: paukštiena, jautienos kepenys, avižiniai dribsniai bei rudieji ryžiai, žalios daržovės, bulvės.
E vitamino šaltiniai: kruopos, kviečių daigai, rupių grūdų produktai, riešutai, avokadai, kukurūzai, žuvys, žirniai.
Atsparumą
ligoms stiprina ir vanduo bei mineralinės druskos, pvz., kalcis, jodas,
geležis, magnis, fosforas, natris. Vandens, kurį gali atstoti ir kava,
arbata ar sultys, rekomenduojama išgerti apie 1,75 – 2 l per dieną.
Kalcio šaltiniai: pienas ir jo gaminiai, sardinės, soja, brokoliai, riešutai.
Jodo šaltiniai: jūros žuvys, jūros gėrybės, pienas, kiaušiniai, mėsa.
Geležies šaltiniai: mėsos gaminiai: kepenys, inkstai, jautiena, rūpių miltų duona, bulvės, džiovinti abrikosai, sojų padažas
Magnio šaltiniai: kviečių sėlenos, javai, žalios lapinės daržovės, sėklos.
Fosforo šaltiniai: riešutai, kiaušiniai, soja, pilnagrūdžiai javai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą