Geriausias būdas pašalinti
susikaupusius toksinus ir šlakus - judėti, gerti daug vandens,
apsilankyti pas limfodrenažinių masažų specialistą ir, žinoma,
subalansuoti mitybą.
Pateikiame dešimt maisto produktų, kuriuos nedelsdamos turėtumėte įtraukti į racioną.
Vaisiai
Vaisiuose
gausu naudingų skysčių, padedančių organizmui šalinti toksinus. Juos
taip pat lengva virškinti, vaisiai turi antioksidantų, naudingų
maistinių medžiagų, skaidulų ir vitaminų. Jei norėsi valyti organizmą,
valgyk vaisius nesvarstydama.
Žalios spalvos daržovės
Jei
ruošiesi valyti organizmą, pasirūpink, kad šaldytuve netrūktų žaliųjų
jūros dumblių, kviečių želmenų, kalafiorų, salierų, salotų, agurkų.
Labiausiai žalios spalvos daržovės veikia kepenis, nes padeda šalinti iš
jų visus teršalus.
Citrusiniai vaisiai: citrinos, apelsinai ir laimai
Šie
citrusiniai vaisiai daro stebuklus šalindami toksinus, skatindami
enzimatinius procesus, valydami kepenis. Kasdien patariama išgerti
puodelį šilto vandens su šviežios citrinos sultimis. Geriausia tai
daryti rytais. Atmink, vitaminas C paverčia toksinus virškinamąja
medžiaga. Valgyk vitamino c turinčius produktus kuo dažniau.
Česnakas
Česnakas
irgi yra vienas iš maisto produktų, valančių kepenis. Jis stimuliuoja
smegenų veiklą ir skatina jas gaminti svarbius detoksikuojančius
enzimus, padedančius geriau išvalyti toksinus iš virškinimo sistemos,
rašoma globalhealingcenter.com. Medikai rekomenduoja skiltelę česnako
dėti į įvairiausius patiekalus arba valgyti tiesiog su rupia duona.
Brokoliai
Brokoliai
- vieni geriausių detoksikuojančių enzimų gamybos stimuliatorių. Valgyk
brokolių sriubas, salotas arba virtus brokolius kaip mėsos patiekalų
garnyrą. Organizmo jais tikrai nenuvilsi.
Žalioji arbata
Žalioji arbata tiesiog išplauna toksinus iš organizmo. Joje yra katechinų, gerinančių kepenų veiklą.
Pupelės
Ajurvedos
meistrai naudoja pupeles jau tūkstančius metų. Šis ankštinis augalas
lengvai virškinamas, mažina toksinų kiekį organizme, puikiai valo
žarnyno sieneles. Tad kodėl dažniau nepasimėgavus pupelių troškiniu,
sriuba ar neišmokus gaminti kitų skanių patiekalų?
Žalios daržovės
Jei
nori valyti organizmą, gali tiesiog valgyti jas neapdorotas aukštoje
temperatūroje arba gerti šviežias jų sultis. Svogūnai, morkos,
artišokai, šparagai, brokoliai, kopūstai, kalafiorai, burokėliai...
Pasirinkimas iš tiesų platus. Gamink salotas, pagardindama jas moliūgų
sėklomis.
Sėklos ir riešutai
Jei
nori gerai išvalyti organizmą, valgyk daugiau įvairių sėklų ir riešutų.
Tinkamos yra linų sėmenys, moliūgų, kanapių, sezamų sėklos, migdolai,
graikiniai, lazdyno bei kedro riešutai, saulėgrąžos. Sūdytų ar saldintų
riešutų valant organizmą valgyti negalima, šis užkandis nėra sveikas.
Jei nori, kad sėklos ar riešutai labiau atskleistų savo skonį ir kvapą,
prieš dėdama juos į salotas ar valgydama vienus, lengvai paskrudink
keptuvėje.
Omega – 3 riebiosios rūgštys
Valant
organizmą nepamainomi kanapių, avokadų, alyvuogių ir linų sėmenų
aliejai. Jie padeda suvilgyti žarnų sieneles, leidžia toksinams geriau
pro jas prasiskverbti ir efektyviau pasišalinti iš organizmo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą