Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. vasario 10 d., sekmadienis

Geriausias būdas pašalinti susikaupusius toksinus ir šlakus - judėti, gerti daug vandens, apsilankyti pas limfodrenažinių masažų specialistą ir, žinoma, subalansuoti mitybą. 
Pateikiame dešimt maisto produktų, kuriuos nedelsdamos turėtumėte įtraukti į racioną. 
Vaisiai 
Vaisiuose gausu naudingų skysčių, padedančių organizmui šalinti toksinus. Juos taip pat lengva virškinti, vaisiai turi antioksidantų, naudingų maistinių medžiagų, skaidulų ir vitaminų. Jei norėsi valyti organizmą, valgyk vaisius nesvarstydama. 
Žalios spalvos daržovės 
Jei ruošiesi valyti organizmą, pasirūpink, kad šaldytuve netrūktų žaliųjų jūros dumblių, kviečių želmenų, kalafiorų, salierų, salotų, agurkų. Labiausiai žalios spalvos daržovės veikia kepenis, nes padeda šalinti iš jų visus teršalus. 
Citrusiniai vaisiai: citrinos, apelsinai ir laimai 
Šie citrusiniai vaisiai daro stebuklus šalindami toksinus, skatindami enzimatinius procesus, valydami kepenis. Kasdien patariama išgerti puodelį šilto vandens su šviežios citrinos sultimis. Geriausia tai daryti rytais. Atmink, vitaminas C paverčia toksinus virškinamąja medžiaga. Valgyk vitamino c turinčius produktus kuo dažniau. 
Česnakas
Česnakas irgi yra vienas iš maisto produktų, valančių kepenis. Jis stimuliuoja smegenų veiklą ir skatina jas gaminti svarbius detoksikuojančius enzimus, padedančius geriau išvalyti toksinus iš virškinimo sistemos, rašoma globalhealingcenter.com. Medikai rekomenduoja skiltelę česnako dėti į įvairiausius patiekalus arba valgyti tiesiog su rupia duona.
Brokoliai
Brokoliai - vieni geriausių detoksikuojančių enzimų gamybos stimuliatorių. Valgyk brokolių sriubas, salotas arba virtus brokolius kaip mėsos patiekalų garnyrą. Organizmo jais tikrai nenuvilsi.
Žalioji arbata 
Žalioji arbata tiesiog išplauna toksinus iš organizmo. Joje yra katechinų, gerinančių kepenų veiklą. 
Pupelės 
Ajurvedos meistrai naudoja pupeles jau tūkstančius metų. Šis ankštinis augalas lengvai virškinamas, mažina toksinų kiekį organizme, puikiai valo žarnyno sieneles. Tad kodėl dažniau nepasimėgavus pupelių troškiniu, sriuba ar neišmokus gaminti kitų skanių patiekalų? 
Žalios daržovės 
Jei nori valyti organizmą, gali tiesiog valgyti jas neapdorotas aukštoje temperatūroje arba gerti šviežias jų sultis. Svogūnai, morkos, artišokai, šparagai, brokoliai, kopūstai, kalafiorai, burokėliai... Pasirinkimas iš tiesų platus. Gamink salotas, pagardindama jas moliūgų sėklomis. 
Sėklos ir riešutai 
Jei nori gerai išvalyti organizmą, valgyk daugiau įvairių sėklų ir riešutų. Tinkamos yra linų sėmenys, moliūgų, kanapių, sezamų sėklos, migdolai, graikiniai, lazdyno bei kedro riešutai, saulėgrąžos. Sūdytų ar saldintų riešutų valant organizmą valgyti negalima, šis užkandis nėra sveikas. Jei nori, kad sėklos ar riešutai labiau atskleistų savo skonį ir kvapą, prieš dėdama juos į salotas ar valgydama vienus, lengvai paskrudink keptuvėje. 
Omega – 3 riebiosios rūgštys 
Valant organizmą nepamainomi kanapių, avokadų, alyvuogių ir linų sėmenų aliejai. Jie padeda suvilgyti žarnų sieneles, leidžia toksinams geriau pro jas prasiskverbti ir efektyviau pasišalinti iš organizmo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą