Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. balandžio 29 d., antradienis

Ridikėlis — nepakeičiama dar­žovė. Pirmiausia, joje daug or­ganizmui būtinų medžiagų: ka­lio ir kalcio, magnio ir geležies, cinko ir jodo. O vitamino C ridikėlių ryšelyje yra ne mažiau nei citrinoje. Antra, jei gersite šviežių ridikėlių sulčių, galėsi­te negalvoti apie tai, kiek ska­nių patiekalų galima sau leisti suvalgyti pietums, — šios dar­žovės puikiai skaido riebalus. Nutukus, sergant cukriniu dia­betu ir podagra, gydytojai pa­taria valgyti ridikėlių tiek, kiek tik telpa.
Ridikėlius labai vertina dietologai ir rekomenduoja įtraukti į gydomąją mitybą, nes šios daržovės daro teigiamą įtaką virškinamųjų organų sekrecijai, kaupia baktericidines medžiagas, stabdančias daugybę mikroorganizmų sukeliamų ligų. Maistinės ridikėlių skaidulos suriša ir pašalina iš organizmo cholesterolį, radionuklidus ir sunkiuosius metalus.
 puiku užkandžiauti jais !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą