Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. balandžio 1 d., pirmadienis


Sulčių nauda organizmui

Sultys – tai skystas nekoncentruotas maistas, susidedantis iš aukščiausiosios kokybės organinio vandens, turinčio visas medžiagas, kurių organizmo ląstelėms labiausiai reikia. Geriausia gerti namie spaustas šviežias sultis. Šviežiai spaustų sulčių reikėtų išgerti apie 600 g per dieną. Gerti rekomenduojama tik šviežiai spaustas, termiškai neapdorotas sultis. Pakaitinus sultis beveik išnyksta jų gydomasis poveikis. Visi esame girdėję, kad daržovių ar vaisių sultys yra reikalingos mūsų organizmui, tačiau kuo būtent jos naudingos, nelabai ką žinome. Todėl, kad tai žinotumėte pateikiu gydomųjų sulčių savybes.
Alavijų sultys – sprendžia virškinimo sistemos problemas, malšina uždegimus, efektyviai valo organizmą, stiprina imunitetą. Sultyse yra visi vitaminai (A, visi B grupės, C, D, E) ir mineralai (geležis, kalcis, kalis, fosforas, kt.), taip pat labai retas vitaminas B12, kuris randamas tik keliuose augaluose. Taip pat yra dvidešimt amino rūgščių. Sultys ypač rekomenduojamos ketinančioms pastoti moterims, nes šioms moterims reikalingas maksimalus kiekis vitaminų ir mineralų, ko ypatingai gausu yra šiose sultyse. (Kalbama apie „Aloe Vera Gel“ sultis)
Burokėlių sultys –  valo organizmą, gerina kraujo sudėtį, jaunina odą. Jos labai stiprus detoksifikantas. Šiomis sultimis gydoma mažakraujystė ir reguliuojamas kraujo spaudimas, taip pat menstruacinio ciklo sutrikimai. Tinka kandidozei gydyti ir parazitams šalinti, nes jie nemėgsta burokėliuose esančių medžiagų. Taip pat naudinga sergant Laimo liga, esant plaučių sutrikimams. Burokėlių sultys atstato natūralią plaukų spalvą (pranyksta žili plaukai). Padeda esant vidurių užkietėjimui.
Slyvų sultys – suaktyvina organizmo apsivalymo mechanizmą, pagreitina kraujo ir limfos apytaką, gleivių, šlapimo ir prakaito išsiskyrimą. Jos natūraliai stiprina imunitetą. Itin tinka esant užkietėjusiems viduriams.
Spanguolių sultys – rekomenduojama gerti sergant infekcinėmis šlapimtakių ligomis, lėtiniu inkstų uždegimu ir kaip profilaktinę priemonę, kad nesusidarytų akmenys inkstuose. Spanguolės labai palankiai veikia nusilpusius, kamuojamus nemigos, lėtinių uždegimų ligonius.
Morkų sultys – rekomenduojama sergantiesiems miokardo infarktu ir nusilpus regėjimui. Gerina apetitą, skatina šlapimo išsiskyrimą ir akmenų iš šlapimo pūslės šalinimą. Šios sultys ypač naudingos odai, plaukams, nagams. Sultys efektyviai stiprina imunitetą.
Salierų sultys – gerina nuotaiką, skatina šlapimo išsiskyrimą, gerina apetitą bei virškinimą. Tinka sergant podagra, inkstų ligomis, užkietėjus viduriams.
Moliūgų sultys – teigiamai veikia hormonų sistemą, todėl jas profilaktiškai rekomenduojama vartoti moterims. Tirštose daržovių sultyse yra inkstų, kepenų ir širdies ligų gydymui reikalingų medžiagų. Jos taip pat vartojamos sutrikus medžiagų apykaitai,  skatina tulžies išsiskyrimą. Nuo seno jas rekomenduojama gerti žmonėms, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis, kai atsiranda patinimų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą