Ridikėlis — nepakeičiama daržovė. Pirmiausia, joje daug organizmui būtinų medžiagų: kalio ir kalcio, magnio ir geležies, cinko ir jodo. O vitamino C ridikėlių ryšelyje yra ne mažiau nei citrinoje. Antra, jei gersite šviežių ridikėlių sulčių, galėsite negalvoti apie tai, kiek skanių patiekalų galima sau leisti suvalgyti pietums, — šios daržovės puikiai skaido riebalus. Nutukus, sergant cukriniu diabetu ir podagra, gydytojai pataria valgyti ridikėlių tiek, kiek tik telpa.
Ridikėlius labai vertina dietologai ir rekomenduoja įtraukti į gydomąją mitybą, nes šios daržovės daro teigiamą įtaką virškinamųjų organų sekrecijai, kaupia baktericidines medžiagas, stabdančias daugybę mikroorganizmų sukeliamų ligų. Maistinės ridikėlių skaidulos suriša ir pašalina iš organizmo cholesterolį, radionuklidus ir sunkiuosius metalus.
puiku užkandžiauti jais !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą